Essentie Trainingen

Transformationeel leiderschap

De wereld om ons heen is een rollercoaster van verandering en wordt steeds complexer. De druk neemt toe; in plaats van snel handelen is stilstaan en reflectie nodig. Dat vraagt om een ander soort leiderschap, waarin terugvallen op oude repeterende patronen en oplossingen waarvan we dachten dat ze effectief waren veelal niet meer werkt. Er is moed voor nodig om oude, vertrouwde denkwijzen en gedragspatronen los te laten en te analyseren waar jouw keuzes en gedragspatronen op gebaseerd zijn. Er is doorzettingsvermogen nodig om nieuwsgierig te blijven naar een diepere waarheid en om vertrouwen te houden in het feit dat je meer bereikt door minder te doen. Om te wachten op wat zicht ontvouwt.

Durf jij buiten je kaders te denken en te handelen om te ontdekken hoe jij je maatschappelijke rol kunt vervullen vanuit jouw authenticiteit? Ben je nieuwsgierig naar jouw potentieel en manieren waarop je dat kunt benutten? Durf jij je kracht en je kwetsbaarheid in te zetten om een leven te leiden dat je zakelijk en persoonlijk vervult?

Lees meer…

Vrouw en leiderschap – Dynamische opleiding voor vrouwen met lef!

Wij hebben als vrouw vaak dezelfde valkuil: we bezitten een enorm doorzettingsvermogen, we kunnen veel geven, heel hard werken en komen aan onszelf niet toe. Willen we iets bereiken in de maatschappij, moeten we ons extra bewijzen: de perfecte leidinggevende, de perfecte werknemer of ondernemer, de perfecte partner, de perfecte moeder, de perfecte dochter. En ’t liefst allemaal tegelijk. Zijn we sterk, worden we verguisd: vrouwen met ballen zijn te mannelijk. Zijn we te lief, worden we niet gezien.

Lees meer…

Enneagram – Een krachtig hulpmiddel bij het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap houdt in dat je in staat bent sturing te geven aan je eigen leven. Je weet wat je wilt en je ervaart de vrijheid om keuzes te maken die leiden tot effectiviteit, tastbare resultaten en succes. Persoonlijk leiderschap herken je aan innerlijke kracht: het vermogen om van ongewenste resultaten te leren en daarin zelf verantwoordelijkheid te nemen. Onze definitie van Persoonlijk leiderschap luidt: “Persoonlijk leiderschap is het vermogen tot zelfanalyse, de intelligentie om afgestemd op de situatie de juiste actie te bepalen en de moed om daadwerkelijk te handelen, zodat je invloed uitoefent op je eigen geluk en tevredenheid.”

Lees meer…

Laatste nieuws