Kom uit je kop!

Hoe je jezelf op een effectieve manier van een gedachtevirus bevrijdt.

‘Denk eens positief. Laat je niet kisten. Kom op, count your blessings. Elk probleem is een uitdaging. Er bestaan geen problemen. Je bestuurt je eigen gedachten.’

Word je ook wel eens moe van al die positivo’s om je heen, die maar roepen hoe je weer uit die beknellende gedachtepatronen moet stappen? Tja, alsof je dat niet wilt. De vraag is alleen: hoe?

Sommige gedachten zijn namelijk vastgeroest. Je bent er zo lang in blijven geloven, dat het nu een waarheid is. En ook al zegt je verstand je dat het misschien inderdaad niet klopt, toch steken die gedachten op de meest onhandige momenten de kop op. Als je een belangrijke presentatie moet doen. Als je examen moet doen. Als je in een vergadering je mening wilt uiten. Als je iemand eens de waarheid wilt zeggen en het komt er zo anders uit dan je je voorgenomen had. Soms hoor je jouw eigen gedachte in je hoofd. En ga je met jezelf een dialoog aan. Soms is die gedachte zo diep weggestopt, dat je niet eens begrijpt dat je reageert zoals je dat doet. Het lijkt alsof je er geen controle over hebt. En dat is naar.

Deze workshop reikt je een aantal methodes aan om met belemmerende overtuigingen af te rekenen. We maken gebruik van verschillende technieken. We werken cognitief, door je te confronteren met de waarheid en onwaarheid van de dingen die je gelooft. Ook werken we met visualisaties, waardoor je jezelf kunt confronteren met de gevolgen van jouw denkpatronen in de toekomst. En we werken met je lichaam, zodat je kunt voelen wat het effect van jouw gedachtes is op jouw lichaam. We helpen je niet alleen om oude belemmerende gedachtes die je hebt los te laten, maar ook om ze te vervangen door nieuwe, bekrachtigende overtuigingen. Zodat je niet overvallen wordt door gedachtes die jouw emoties en je gedrag bepalen. Maar juist controle krijgt over wat jij denkt en voelt. En in staat bent om kracht, rust en zelfvertrouwen te voelen op momenten dat jij dat nodig hebt.

Laatste nieuws